Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie - książka kulinarna
Zielenina na talerzu to książka kulinarna, która pokazuje, jak łączyć zdrowy styl odżywiania z sezonowymi prod
Spędzanie czasu z ulubioną książką w ręce stało się dla większości z nas jednym z najlepszych sposobów na spędzenie wolnego czasu. Nie ukrywajmy, ale dobra lektura potrafi skutecznie przenieść nas w całkowicie inny wymiar rzeczywistości i dodatkowo potrafi bez pamięci pobudzić naszą wyobraźnie.
Z pewnością każdy z nas ma odmienny gust i każdy z nas będzie preferował całkowicie inne książki. Jednocześnie na półkach w bibliotece z pewnością uda się nam znaleźć i takie książki, które po prostu wypada znać. Jedną z nich jest z pewnością Waldemar Pasiut - Nie tylko pod Salaminą. O czym ona traktuje?
Nie tylko pod Salaminą, to książka, którą z całą pewnością warto się zainteresować. Nie da się ukryć, że Waldemar Pasiut wielokrotnie zaskoczył nas już swoją twórczością, a jego finalne dzieło "Nie tylko pod Salaminą" jest kontynuacją dwóch poprzednich, które poświęcone były Aleksandrowi Wielkiemu oraz jego działaniom i wojnom morskim, które odbywały się głównie w epoce hellenistycznej. Jednocześnie narracja książki "
Nie tylko pod Salaminą" pozwala czytelnikom cofnąć się do jeszcze wcześniejszych epok, a nawet do jego legendarnych czasów bohaterskich. Tuż po nich w książce został opisany okres stulecia, które składały się zarówno z Wieków Ciemnych jak i z czasów Wielkiej Kolonizacji. Nie da się ukryć, że książka też nawiązuje do głośnych w tamtym okresie wojen perskich czy nawet wojen peloponeskich, aż do czasu upadku wolnej Hellady.