Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie - książka kulinarna
Zielenina na talerzu to książka kulinarna, która pokazuje, jak łączyć zdrowy styl odżywiania z sezonowymi prod
Jeszcze wiele lat nie do końca wiedziano, że gluten może mieć szkodliwy wpływ dla naszego organizmu. Trzeba też zauważyć, że zrobiła się moda na to, by mieć coraz to większą świadomość własnego ciała, z czego należy się cieszyć, bo to właśnie dzięki temu można lepiej zadbać o swoje zdrowie i sylwetkę. Na szczęście stan wiedzy społeczeństwa na temat glutenu się zwiększa. Więcej o tym w kontekście książki Alessio Fasano oraz Susie Flaherty - Wolni od glutenu.
Na półkach sklepowych jest coraz więcej produktów, które są bezglutenowe. Dzięki temu możemy w łatwiejszy sposób zadbać o swoje zdrowie. Sporo osób może nie wiedzieć o tym, że ma on zły wpływ na nasze samopoczucie. Przy tej okazji należy wspomnieć o tym, że jak najbardziej warto udać się na wizytę do specjalisty, który zrobi wszelkie badania.
Co ciekawe, gluten ma niekorzystny wpływ na wchłanianie żelaza, wapnia, więc ważnych składników dla naszego organizmu. Dodatkowo może prowadzić do kiepskiej kondycji fizycznej czy ogólnego osłabienia naszego samopoczucia.
Przede wszystkim książka Alessio Fasano, Susie Flaherty - Wolni od glutenu daje wiele praktycznych rad na temat i sprawia, że mamy większą świadomość na jego temat. W publikacji zostały przedstawione różne badania na temat jego szkodliwości oraz wskazówek na temat tego, jak radzić sobie w kuchni bez glutenu. W dodatku w książce opisano wpływ glutenu na takie problemy jak depresja czy schizofrenia.